Tips plannen trouwfeest

Hoor je bij de gelukkigen die op Valentijn ten huwelijk zijn gevraagd?
Super! Dan kan je beginnen aan je huwelijksplanning :-).
Daar het plannen van een bruiloft in het begin behoorlijk overweldigend kan zijn, geven we graag wat tips:

1- Bepaal je budget en wijk er niet van af
Als het nieuws van je verloving wereldkundig is gemaakt en je hebt lang genoeg op je roze wolk gezeten, dan moet het budget het allereerste zijn dat je bepaalt om de trouwplanningstrein in gang te trekken. En dat kan een aantal ongemakkelijke gesprekken met zich meebrengen als je familieleden hebt die van plan zijn te sponsoren. Dus wacht niet langer! Voer die gesprekken asap en voorzie een 10% marge voor onverwachte kosten. Wees voorbereid op een kleine schok .. een droomhuwelijk kost een klein fortuin.

2- Maak een lijst met prioriteiten
Wees klaar om prioriteiten te stellen. Je kàn immers je ideale huwelijksfeest hebben als je focust op die paar zaken die écht belangrijk voor je zijn. Zit hiervoor samen met je verloofde en bepaal de drie belangrijkste aspecten van jullie bruiloft.  Is het het eten? De drank? De DJ? Geef prioriteit aan jullie top 3 en wees bereid om compromissen te sluiten voor alle andere punten.  Alleen zo slaag je erin om binnen je budget te blijven.

3- Vind inspiratie en creëer een Vision Board
Nu je het budget kent, kan je starten met je te verdiepen in de details!
Dit is het leuke gedeelte: laat je inspireren door bruidsmagazines, Pinterest, Instagram etc. om een idee te krijgen van de stijl van de bruiloft die je wilt. Denk aan bruiloften die je zelf hebt bijgewoond. Wat vond je leuk? Wat zou je anders doen? Creëer een goed beeld van het type bruiloft dat jij leuk vindt zodat je dat aan je leveranciers kunt laten zien. Vergeet niet je verloofde ook bij deze stap te betrekken!

4- Beperk je opties
Alle pins en Instagrambeelden kunnen wat overweldigend zijn.  Als je eenmaal je huwelijksstijl hebt gekozen, probeer dan daarop gefocust te blijven.

5- Organisatie
Een goede organisatie is essentieel bij het plannen van je eigen bruiloft. Je hebt een systeem nodig om alles bij te houden. Je kan spreadsheets gebruiken of een van de vele beheer-apps of -programma’s voor weddingplanning. Zoek gewoon wat het beste voor jou werkt en blijf erbij. Desalniettemin zal er van tijd tot tijd toch nog een zekere chaos zijn. Doe je best om vooruit te plannen en wees niet te streng voor jezelf.

6- Maak een controlelijst
Online vind je veel planningsvoorbeelden van wat te doen in de maanden, weken of zelfs dagen voor je bruiloft. Vind er één en pas die aan je eigen bruiloft aan.
In een bruiloftsplanningsboek vind je vaak tonnen deskundig advies, tips en trucs en zelfs voorbeelden van tijdlijnen en checklists.

7- Maak jullie gastenlijst
Niet makkelijk en  grotendeels afhankelijk van jullie locatie en budget…
Ga samen zitten met je verloofde en familie en maak een verlanglijstje van gasten. De kans is groot dat je wat moet bezuinigen. Je moet ook beslissen of jullie al dan niet kinderen mee uitnodigen.

8- Lees elk contract
Dit is belangrijk! Zorg ervoor dat je elke letter van alle leverancierscontracten leest. Zijn alle details correct? Lees belangrijke zaken zoals het betalings- en annuleringsbeleid goed door voordat je toezegt. Vergeet niet om dubbel te controleren of de datum en de evenemententijden correct zijn.

9- Werk als een team met je verloofde
Maak van je bruiloftsplanning iets leuks dat je samen doet. Schakel vrienden en familie, inclusief die toekomstige partner van jou in. En geef jezelf voldoende tijd door zo’n jaar op voorhand te starten. Probeer niet elk detail te plannen en vermijd om alles op het laatste moment te doen.

10- Neem geen overhaaste beslissingen
Het kan verleidelijk zijn om de eerste fotograaf of bloemist die je ontmoet te boeken, maar doe een stapje terug en overzie al je opties voordat je snelle beslissingen neemt.

11- Maak een gastvriendelijke trouwwebsite 
Jullie bruiloftsgasten en familieleden zullen veel vragen hebben. Voorkom eindeloze e-mails, sms-berichten en voicemails door een trouwwebsite op te zetten met alle details van jullie bruiloft. Bezorg iedereen het webadres.

12- Kies een thema
Of het nu gaat om kleuren of een specifiek onderwerp (zoals Vintage, Beauty and the Beast of Chic’n Glamour bijvoorbeeld), het is leuk om je bruiloft rond een thema te organiseren. Het zal veel gemakkelijker zijn om alles er samenhangend uit te laten zien.

13- Kies je getuigen en bruidsteam
Je bruidsmeisjes en bruidsjonkers zijn er voor de emotionele en tactische ondersteuning tijdens je huwelijksplanningsproces. Kies vrienden en familie die je echt naast je wil hebben staan op de dag van je leven.

14- DIY strategisch
Alles zelf doen, kan kosten besparen en voegt zeker een persoonlijke toets toe aan je grote dag . Maar zorg dat je jezelf niet verliest in het hele gebeuren. Je kan ook slechts een deel zelf doen zoals originele tafelnummers ontwerpen, uitnodigingen maken enz en de keuze van de voornaamste toeleveranciers overlaten aan een huwelijksplanner.

15- Overweeg een ceremoniemeester
Als je geen weddingplanner hebt, zal het inhuren van een professional die toezicht houdt op de details van de dag  jou zeker en vast veel kopzorgen besparen. Spreek goed op voorhand af wat je precies van hem verwacht.

16- Maak een duidelijke dagplanning
Voeg dingen toe zoals wanneer leveranciers zullen aankomen, wanneer de ceremonie zal zijn, wanneer de eerste dans zal plaatsvinden, wanneer de taart zal worden gesneden, enz. Zorg ervoor dat je een kopie geeft aan je getuigen of bruidsmeisjes/jonkers zodat iedereen kan bijspringen indien nodig. Schrijf bij elke leverancier ook het telefoonnummer bij zodat je hen snel kan bellen indien nodig.

17- Bedank
Bedank iedereen die een grote rol heeft gespeeld in je planningsproces. Vergeet mama en papa niet!

Aanbevolen bedrijven relevant aan Trouwen

Trouwkostuum Limburg

Trouwpak blauw. Bij de Trouwpakken outlet hebben we een uitgebreide collectie blauwe trouwkostuums tegen lage prijzen! Ontdek de mogelijkheden zoals een trouwkostuum Limburg op onze website. Je zal er ook een unieke collectie herenschoenen vinden.

Coverband Antwerpen

Wil je een band huren die covers brengt voor je huwelijk, verjaardag, bedrijfsfeest of party? Dan zit je hier goed! Atomika maakt van je feest een onvergetelijke ervaring, het is een stevige coverband maar ze brengen ook eveneens pop en disco covers die jou party laat knallen

Dj trouwfeest Antwerpen

DJ Trouwfeest – huwelijksfeest gezocht? De trouwfeest DJ verzorgt U feest in stijl. Kies voor een professioneel diskjockey.