Nieuws en advies

Huwelijksgeloften schrijven: alleen bij de idee al krijgen vele bruiden en bruidegoms een lichte paniekaanval. Hoe begin je daar in godsnaam aan?
Je kan dan die taak aan meneer pastoor of de ambtenaar van de burgerlijke stand overlaten maar zijn we zo stilletjes aan niet immuun geworden voor goede en slechte tijden, ziekte en gezondheid?
Ik ga daarom proberen je te overtuigen om zelf iets op papier te zetten. Dit is immers een unieke kans om  jullie ceremonie erg persoonlijk te maken, je gasten een kijkje te geven in wat jullie zo bindt en waarom jullie daar met z’n tweetjes nu vooraan staan.Als je moeite hebt om de juiste woorden te verzinnen, kan het geen kwaad om wat online te surfen en zo wat inspiratie op te doen. Zolang je maar neerschrijft wat voor jou ook echt geldt. Dat was mijn eerste tip J.

Hier volgen er nog een aantal:

  • Zoek een rustige plek om na te denken over je gevoelens en vanuit je hart te schrijven

Wees eerlijk, je schrijft geen romantische of hilarische geloften met de radio of TV loeihard op de achtergrond. Je moet een beetje in de mood komen. Installeer je met een warme chocomelk of een lekkere glaasje wijn en trek voldoende tijd uit.

  • Vind je niet onmiddellijk de juiste volzinnen,  start dan alvast met enkele steekwoorden.

Dat kunnen woorden zijn die jullie relatie typeren, of koosnaampjes die je elkaar geeft.
Welke fantastische dingen heb je samen meegemaakt?
Waarom is hij de man met wie je oud wil worden?
Waar kijk je naar uit in je huwelijk?
Hoe voel je je bij hem?
Hoe haalt hij het beste in je naar boven?
Wat zijn zijn mooiste eigenschappen?
Wat verwachten jullie van het leven?
Welke doelen hebben jullie samen?
Wat zijn de dingen die jullie gemeen hebben of wat zijn net de verschillen die je in de ander waardeert?

  • Tenslotte zeg je wat je belooft aan je toekomstige.

Dit deel begint dan ook met: “Ik beloof..”  Kies voor jezelf een aantal belangrijke of grappige dingen die je aan je schat wilt beloven. Dit is uiteraard erg persoonlijk.
Je kan er iets ernstig van maken: “Ik beloof je mijn onvoorwaardelijke liefde en levenslang respect. Ook beloof ik je om je alle ruimte te geven die je nodig hebt om de wereld te blijven ontdekken. Ik beloof dat ik altijd voor jou klaar zal staan en jouw lichtpuntje zal zijn op momenten dat je het nodig hebt.”.
Of wat grappiger : “Ik beloof je dat ik me niet dik zal maken als je weer eens voetbal gaat kijken met de vrienden. Ik beloof met jou het bed te blijven delen, ook als je oud en rimpelig bent. “

  • Zeg  ook gewoon ‘ik hou van jou”

Dit lijkt een no-brainer, maar blijkbaar laten veel koppels deze 4 kleine woorden uit hun geloften weg. En geef toe, het blijft altijd fijn om te horen en te benadrukken.

  • Betrek je getuigen, vrienden en familie erbij

Je hebt hen verzameld om samen je bruiloft te vieren, maar de waarheid is dat je hen tijdens je huwelijk net zo nodig zult hebben. Zeg hen ook dat je op hen rekent om er voor jullie te zijn “in case the going gets rough”.

  • Wees realistisch in de lengte van je gelofte

Het uitspreken of voorlezen van je belofte is vaak een emotioneel moment. Aangezien je niet 10 minuten snikkend aan het woord wilt zijn, maak je je geloften best niet te lang.

  • Oefening baart kunst

Eigenlijk om dezelfde reden als het voorgaande punt, herlees je best een aantal keer luidop wat je hebt opgeschreven.

  • Wacht niet tot de laatste minuut

Haast en spoed is zelden goed. Dat geldt ook voor je geloften. Begin er minimaal drie weken voor je huwelijk mee.  Je zult dankbaar zijn dat je geoefend hebt wanneer die kriebels van de trouwdag beginnen!

  • Maak er met Powerpoint een mooi blad van en bewaar ze voor later!

You can thank me later  :-)!

Aanbevolen bedrijven relevant aan Trouwen

Trouwkostuum Limburg

Trouwpak blauw. Bij de Trouwpakken outlet hebben we een uitgebreide collectie blauwe trouwkostuums tegen lage prijzen! Ontdek de mogelijkheden zoals een trouwkostuum Limburg op onze website. Je zal er ook een unieke collectie herenschoenen vinden.

Coverband Antwerpen

Wil je een band huren die covers brengt voor je huwelijk, verjaardag, bedrijfsfeest of party? Dan zit je hier goed! Atomika maakt van je feest een onvergetelijke ervaring, het is een stevige coverband maar ze brengen ook eveneens pop en disco covers die jou party laat knallen

Dj trouwfeest Antwerpen

DJ Trouwfeest – huwelijksfeest gezocht? De trouwfeest DJ verzorgt U feest in stijl. Kies voor een professioneel diskjockey.